<div id=
 

Egy kávézás 8 élete /X/

KentaurBen , 2012.10.01. 14:55


Reggeli, kiskanállal kotyogósba kávélapátolás, vízzel felengedés, jó erősen rátekerés? Megvan?
Persze, hogy nincs. Még alszol olyankor.



Az első értelmesnek mondható gondolatszikrák is csak a lefőtt kávé illatával pattannak az agyban.
Elnézést, természetesen nem Rólad van szó, most magamról beszélek.
Ja, hogy mégis ismerős?

Meg vagyok győződve róla, hogy definíció szerint:

A kávé egy olyan szubsztancia, amely képes reggelente a "Hagyj békén vagy meghalsz!"-t, "Jó reggelt, Drágám!"-má alakítani. Meg "Helló Világ!"-gá.

Felnőtt fejjel kávéfüggő lettem - pedig kissrác koromban a kávéízű volt az egyetlen csoki, amit nem szerettem-, és ezen, szép lassan, az évek múlásával, csak taszajtott az is, hogy a szemem általában az olyan szakcikkeken akadt meg, amelyben azt taglalják: még egészséges is!

A cukiban, étteremben, kiskocsmákban kávézolás egy másik műfaj, a randizás/meeting/csendben bambulva embereket mozizó-olvasgatós bemudaháromszögben más szabályok uralkodnak.
Semmi sem képes pótolni az otthoni, csészéből utolsó habot is kikanalazó lelazultságot.

Akik nyomon követik a blog Facebook oldalát, gyakran találkoznak kávéhoz/kávézáshoz köthető hangulat-képekkel, grafikákkal, és ha a megfelelő időben kerül ki a poszt, a lájkok számából jó látni, mennyien kerülünk épp' azonos hullámhosszra, tán még a kávéscsészét is egyszerre emeljük, csak mindezt az ország, a világ különböző pontjain.
A közösségi, vitruális kávézás, valahogy mégis közös valós élménnyé válik :)

Azt is jó olvasni a kommentekben, milyen sokféleképpen szeretjük és isszuk a kávét, és többször is előfordult, hogy valami izgalmas ízesítést olvasva magam is kipróbáltam egyiket-másikat.

Csak az a fránya kotyogó ne lenne olyan para, láttam én már szétrobbant, túlfolyt kávéfőzőket... és bevallom, rutindolgokban szeretem az egyszerűbb, könnyebb, kényelmesebb megoldásokat, eszközöket.
Pláne, ha az jól is néz ki.
Plusz, még ha bizonyos dolgokat tekintve én is hajlamos vagyok a szokások rabjává válni, szeretek időnként új ízeket megkóstolni...

Ebben szeretnék most segíteni, és ezért is vállaltam a felkérést, amikor megkeresett a Tchibo, hogy mutassam meg, namijevanneki: egy csudálatos kávéfőzőgépe.

Ez egy olyan kávégép, amivel otthon, a saját konyhádban, pár gombnyomással, akár 8 különböző féle ízesítésű kávét is elkészíthetsz.

Sőt mi több, a kapszulák 100 százalékban fenntartható kávét tartalmaznak! Így nem csak finom lesz a reggeli frissítő, de miközben kényelmesen szürcsölöd a kávédat, még segítesz is.
Mit jelent az, hogy fentartható? Itt arról van szó, hogy a kapszulákhoz 100 százalékban fenntartható gazdálkodásból származó nyerskávét használnak fel. Hogy ezt biztosítani tudják, a Tchibo nemzetközileg elismert fenntarthatósági szervezetekkel működik együtt. Ezekkel a szervezetekkel együtt a Tchibo támogatja az ökológiai és szociális szempontból is fenntarthatóbb termesztési módokat, és a klímavédelmet. Így, aki ilyen kapszulát vásárol, hozzájárul a környezet védelméhez és a termőterületeken dolgozók életkörülményeinek javításához.



A fekete, piros (jelentem, ilyen van nekem, szépen simul a többi jószághoz a konyhámban), lila és ezüst színben kapható gépecskét természetesen igyekeztek olyanra tervezni, hogy figyelembe veszi: a konyhában minden négyzetcentiméter hasznos terület, a többnyomásos rendszernek köszönhetően pedig csak néhány gombnyomásodba kerül, és kész az eszpresszó. Vagy a caffé crema. Vagy a filteres kávé.



Mivel programozható a vízmennyiség, pont olyan erősségű italt állíthatsz elő, amilyet szeretnél. Csak beleteszel egy aromazárt kávékapszulát a Tchibo Cafissimo Classic-ba, megnyomod a megfelelő gombot, és már szürcsölheted is :)
(A kapszulákat ráadásul a Tchibo webáruházban is megvásárolhatod, tehát itten van még egy kényelmi faktor, háhhá :)

Asszem' ez az a faékegyszerűségű művelet, ami félálomban is remekül megy nekem... és true story:  a közben távozó finom kávéillat ez egyik legjobb ébresztő a világon :)

Ráadásul a vendégeid előtt lehet menőzni is, mert így tényleg nagyon sokféle igénynek meg tudsz felelni, kérjék bárhogyan is.


Persze bizonyára sokatoknak nem mutattam annyira újat, viszont azok közül, aki a mai játékban részt vesz, és a jó válaszokat küldi el, a sorsolás után egy szerencsés valakinek ott figyel majd a konyhájában egy ilyen masina. Bizony.

Most pedig következzenek a játék részletei:

Első lépés: Válaszolj az itt feltett kérdésekre helyesen, és küldd el a választ a tchibo@morpho.hu e-mail címre.

A.       Mi a neve a Tchibo ma bemutatott kávéfőzőjének?

B.       Hányféle ízben kaphatók a kapszulák?

C       Milyen színekben kapható a Cafissimo Classic?

Ha első blikkre nem megy a fenti szöveg alapján, itt találtok hozzá segítséget.

Második lépés:
 
Légy tagja az Tchibo Magyarország Facebookos csoportjának (ehhez itt tudsz csatlakozni)
és
az ágy-asztal-tv blog Facebookos klubjának is (ehhez pedig ide klikkelve tudsz csatlakozni).
 
A játék a bejegyzés kikerülésének időpontjától, 2012. október 5-e péntek 15 óta 30 percig tart.

A játékban mindenki csak egy válasszal indulhat, és csak az vehet részt benne, aki - FONTOS! - tagja a fent említett két klub Facebookos csoportjának, valamint a jó válaszokat küldte el :)

A levél tárgymezőjébe a neved kerüljön.

Az email címeket semmire nem használjuk, a nyertesnek - egyeztetés után - magyarországi címre tudjuk eljuttani a nyereményt.

Küldjétek el a linket ismerőseiteknek, barátaitoknak, és nézzetek szét az üzlet honlapján is,
hiszen a fenti Cafissimo Classic-nak van ám kistestvére is, a Tchibo Cafissimo Duo, ami a világ legkisebb kapszulás kávéfőzgépe!


Várjuk nagyon a helyes válaszokat!

Címkék: férfiak nők közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr264813593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása