Birsalmás végrepéntek
Itt vannak már a hidegek, nincs mit tenni, a nem-fűtést lehet húzni, halasztani, bevallom én is kabátban ülök a gép előtt...
Tudjátok, van még az a pont, amikor nincs annyira hideg, hogy bekapcsold a kályhát, de már van annyira, hogy a hőérzet ne legyen 100%-os komfortfokozaton :)
Na, ez van most :)
Ősztől tavaszig imádom a jó forró ragus leveseket, mára is valami hasonlót hoztam, és mivel nagyon szeretem a gyümölcsös-húsos ételeket, asszem valamikor ki is próbálom :)
Birsalmás libaleves
"Egy igazán pikáns birsalmás húsleves. Azoknak ajánlom akik szeretik a savanykás levest.
A recept hozzávalói 4 személyre:
libaszárny, libanyak, farhát, zúza (ki mit szeret a levesben)
3 db sárgarépa
3 db petrezselyemgyökér
1 db kisebb karalábé
1 db kisebb zeller
0.5 csokor petrezselyem
zeller zöld
4 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
2 db közepes nagyságú birsalma
só, bors
sáfrány
1 nagy pohár tejföl
1 púpozott evőkanál liszt
1 csapott evőkanál liszt
Elkészítés
A libaaprólékot megmossuk, majd mindezeket egy fazékba teszem és 2,5-3 liter vizet öntünk rá, majd közepes lángon felforralom. A zöldségeket megtisztítom, répát és a petrezselyemgyökeret elnegyedelem. A leves tetejéről leszedem a keletkezett habot, majd hozzáadom a zöldségeket, fokhagymát, vöröshagymát. beleteszem a borsot, egy kevés sót, majd lefedve kis lángon főzöm addig amíg a hús jó puha nem lesz.
Kiveszem belőle a petrezselyemzöldet, hagymát, zeller zöldet. A birsalmákat meghámozom, félbevágom kiszedem a magházát és cikkekre vágom, majd a kész hús leveshez adom, épp csak addig főzöm amíg megpuhul. A tejfölt a liszttel simára keverem, majd a levesből egy keveset hozzáteszek, jól kikeverem, majd a birsalmás húsleveshez adom.
Többször megkeverve néhány percig forralom ( kb.5-10 perc). Megkóstolom, ha kell, utánasózom. Mivel sikerült jó savanyú birsalmát kifognom így nagyon savanyú lett, ezért kell hozzáadnom 2 kanál cukrot. Tálaláskor frissen aprított petrezselymet adtam hozzá."
Zenemeg:
Mooncake - Cast The Route by Alxandru
Mára "desszertként" 2 lakást hoztam, egyet Madridból, egyet pedig Brooklynból.
Melyik tetszik jobban?
Brooklyni:
Madridi:
Ha tetszett a bejegyzés, és más, extra tartalmakat is szeretnél kapni, gyere, csatlakozz a blog Facebookos klubjához.
Ezt megteheted ide kattintva.
Megjegyzés: ha csatlakoztál a klubhoz, nézz szét a megosztott tartalmak között, és ne felejts el legalább egy dolgot lájkoni, így nagyobb valószínűséggel jelennek meg majd az üzenőfaladon az ÁAT-s jóságok.