DIY-madáretetés-csinálás
Mára 4 madáretetőség-okosságot hoztam, gyünnek a hidegek, ha tehetjük, gondoskodjunk a nálunk telelő apróságokról.
2 fő szabály van:
- kenyérmorzsa nem jó
- ha elkezdjük az etetést, akkor legyünk következetesek, folyamatosan tegyünk ki eleséget, mert ha egyszer odaszoknak, mindig várni fogják.
A legtöbb helyen marhafaggyút írnak alapból a madárkalács készítséséhez, de megteszi füstöletlen sertésszalonna zsírja is (vagy mogyoróvaj, nyami).
Első verzsön:
Hozzávalók:
- textilcsíkok
- vesszőgömbök
- mogyoróvaj vagy zsír
- madáreleség
Elkészítése:
tulajdonképpen a képek magukért beszélnek: a lényeg, hogy figyeljünk arra, hogy amikor bekenjük a gömböt a cuccal, a textil ne legyen olyan.
Ha közeli (macskabiztos) faágra tesszük ki, jó móka lehet egy madárhatározóval a kezünkben beazonosítani, miféle népség látogatja :)
Második verzsön: ugyanaz, mint az első, csak itt a váz nagyobb fenyőtoboz
Harmadik verzsön:
Sütiszaggató formába töltjük a zsírral összekevert madáreleséget (keverjünk bele még diót, almadarabokat, napraforgót, és a hidegebb napokon figyeljünk oda rá, hogy bőségesen legyen kitéve)
Negyedik verzsön:
ez már bonyolult, hiszen rögzíteni kell a nyélhez a csészealjat, viszont a csészébe tehetünk ki vizet is, mivel itatni is fontos a madarakat...
Később jövök majd még madáretetős ötletekkel!
Ha tetszett a bejegyzés, és más, extra tartalmakat is szeretnél kapni, gyere, csatlakozz a blog Facebookos klubjához.
Ezt megteheted ide kattintva.
Megjegyzés: ha csatlakoztál a klubhoz, nézz szét a megosztott tartalmak között, és ne felejts el legalább egy dolgot lájkoni, így nagyobb valószínűséggel jelennek meg majd az üzenőfaladon az ÁAT-s jóságok.