<div id=
 
komment

Tanya-butikhotel

KentaurBen , 2011.11.16. 12:19

Jó, beismerem, használhattam volna a jobban csengő 'farm' szót is, a tanya helyett, és bevallom most így, ahogy ránézek a címre, elég furcsa párosítás, de ma tényleg egy ilyen helyre megyünk, és a szóhasználat is tudatos volt.


Ugyanis szerintem ilyenből legalább 3-4-nek már kellene lennie itthon is (ha már van, szóljatok!), és remélem pár olyan emberhez is eljut a mai poszt, akik tervezik, hogy a vendéglátásban próbálnak szerencsét.


Dél-Afrikába látogatunk, Cape Town-tól kb. 60 km-re, a Groot Drakenstein Valley-be, hogy bekukkanthassunk egy 'Babylonstoren' névre keresztelt hotelbe.

Az egykori holland telepesek által alapított gazdaságot teljesen felújították, a 17.-18. században emelt épületekből egy 14 lakosztályos, sokcsillagos szállodát alkottak.


A vastag, fehérre meszelt falak enyhítik a nagy nyári meleget, a visszafogott, mégis díszes oromzat megalapoz a klasszikus vidéki hangulatnak, amire a hotelt körülvevő sokhektáros konyhakert és szőlőbirtok teszi a koronát zöldségestől, gyümölcsöstől, fűszernövényestűl, libástúl, pincészetestűl.

A belső terek világosak, letisztultak, mégis elegánsak és minden szobából ragyogó a kilátás a környező dimbesdombos vidékre, a lazulásról jógaterem, medencék gondoskodnak.


A hotelben főzőkurzusok is zajlanak, amihez az alapanyagért csak ki kell menni a kertbe (minden vendég kap gumicsizmát, kiskosárkát, szalmakalapot, és maga választhatja ki mit enne szívesen), az étteremben pedig egyébként is az idénynek megfelelő kínálatból sütik-főzik a finomságokat.


Eddig tart a valóságos tündérmese, persze még meg lehetne fejelni a sztorit pár környezettudatos effekttel, úgymint napelemek a tetőn, esővíz-visszaforgató-rendszer, miegymás... de nem is ez a lényeg.

A lényeg, és amiért erőltetném ezt itthon is: saját, meglévő, természetes értékekre alapozott vendéglátás, unikumnak számító aktivitással.


Nem mondom azt, hogy a wellness-nek kifújt, de az tuti, hogy ma már nem elég.

Manapság egy hotelnek már olyan lehetőségeket kell biztosítania, amelyek másféle, újfajta és kreatív pihenési lehetőségeket nyújtanak az ott pihenni vágyóknak.


Mit gondoltok erről?


Zenemeg:

James Yuill - This Sweet Love (Prins Thomas Sneaky Edit) by Mademoiselle А

Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz az ágy-asztal-tv blog Facebookos klubjához.
Ezt megteheted ide kattintva.

Címkék: férfiak nők közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr1003386959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

suzelarousse 2011.11.16. 13:27:30

Van már itthon szerencsére ilyen: Villa Fiore

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2011.11.16. 13:56:47

@suzelarousse: khm. azért az nagyon nem ez. nagyon kedves kis fogadó, ahol biztosan nagyon jól kipihenheti magát az oda betérő, de sajnos nem nagyon tud mást csinálni. (persze minden respektem az övék, ahogy a nulláról felhozták azt a régi malmot! és nagyon jó alap lehetne egy hasonló dologhoz!)

R. · http://macskanyelv.freeblog.hu 2011.11.16. 15:26:37

@KentaurBen: lehet, hogy nekem nem teljesen tiszta a dolog, de azért tartod a helyet unikumnak, mert van főzőkurzus és maguk termelik a zöldséget meg állatot tartanak?
és ez milyen egyedi, meg autentikus???

tényleg csodaszépek a képek, de ezen most egy picit mosolyognom kellett.

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2011.11.16. 15:40:29

@R.: ez úgy tűnik működik, itthon is megvan hozzá minden adottság, még sincs egy ilyen sem, tehát a válaszom: igen.

Judó :-) 2011.11.16. 16:09:25

www.sarffyhaz.hu/index.php Nekem ez hasonlónak tűnik, bár még nem jártam náluk, de jövőre be van tervezve... :)

R. · http://macskanyelv.freeblog.hu 2011.11.17. 08:42:14

@KentaurBen: igen Ben, de nem gondolkozol el a miérten: ő miért termel?
egyrészt mert rendelkezésére áll a megfelelő nagyságú terület, másrészt azért mert nincs megfelelő beszerzési forrása. mert a városokon kívül elképesztőek a távolságok, nincsenek megfelelő infrastruktúra stb. Tehát neki ez az egyszerűebb. Nem azért, mert ő mennyire autentikus, hanem mert máshogy nem tudja megoldani vagy csak jóval költségesebben.

A Rosinante-nak (ahol egyébként szintén tartanak főzőtanfolyamokat)vagy más Mo-i hasonló programokat kínáló szállodáknak erre azért nincs szüksége, mert megvannak a megfelelően ellenőrzött beszerzési forrásaik és számukra ez az olcsóbb megoldás (hozzáteszem a fűszernövényeket, zöldségeket stb. gyakran ők is a ház körül termelik meg)

suzelarousse 2011.11.17. 09:40:10

@KentaurBen: Igaz, ott nem főztünk együtt, és nem mindent maguk termelnek, más kategória.

De nem ismerek itthon még egy olyan szálláshelyet, ami ennyire stílusos, ízléses, barátságos + normális áraik vannak.

A többi hotelben, szállodában ahol jártam itthon, (vagy ha ismerősök képeit nézegettem), mindenhol van valami "szoci" beütés, tapéta, rosszabb esetben fűrészporos, padlószőnyeg, 90-es évekből itt maradt jellegtelen bútorok.

Nincs sehol semmi humor, sikk, stílus, egyediség.
Vannak itthon a Villa Fiorén kívül még igazán jó helyek? Nagyon szívesen olvasnék róluk!

A Stílusos Vidéki Szállodák Szövetsége ezeket próbálná összegyűjteni, de nekem a többi nem jön be, olyan erőltetett. Vidéki, néhol kicsit sznobos stílust erőszakolnak valami egészen más alapra.

Club Szarvaskút - Távolságtartó, „hotelbútorokkal”, kicsit sznobosítva.
Gombás Kúria – Béna képek a falon, inox lámpák, kommersz ikea szőnyegek, bútorok (semmi bajom az IKEA-val de egy vidéki hangulatú szállodába, azért ilyen mennyiségben ne már..)
Kosbor Panzió - A burkolatok ütik a bútorokat, olyan semmilyen, fehér falak, hangsúlyos radiátorokkal.
Káli Art Inn – Ez egész jó, kicsit sokat operál a szőnyeggel, de még mindig nem annyira bohó és stílusos, egyedi mint a Villa
Nomád Hotel – A külső és a belső nem passzol. Rájöttek, hogy mi a trend és most az eredeti retro osztrák feelinget erőszakolgatják. A „nappali” üt a borzasztó sárga falával, a vajszínű bőrkanapé még 30 évvel ezelőtt egy gazdag család nappalijában Modern Talking túladagolásban kimúlt. Azt hitték a hibákat jóváteszi egy antik tálaló, hát nem. Ez a legszörnyűbb, ha azt akarod hogy nagyon fájjon akkor nézd meg a recepciót is.
Rosiante – „Baldachinos Sarokszoba” aki kitalálta azokat a piros masnikat, annak kellene hordania, minden nap! Ronda, és jellegtelen. Viszont van főzőtanfolyam!

Szóval jó lenne látni itthoni szállásokat amik nem ilyenek :)

R. · http://macskanyelv.freeblog.hu 2011.11.17. 11:25:34

@suzelarousse: egyébként én el tudom képzelni, hogy van ilyen, csak nem biztos, hogy a mi pénztárcánkhoz szabott árakkal.
hozzáteszem, szerintem ez a hotel is D-A-i viszonylatban feltehetőleg elég drága.
(de majd megkérdezem a barátosnémat, aki jó pár éve ott él:)
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása