<div id=
 
7

Toszkán kastély és koviubi

KentaurBen , 2012.06.20. 12:21

vicarello01.jpg

Szeretem a régi házakat.

Van abban valami csodálatos és egyben megborzongató, ahogy a falakban ott él a történelem.

 

Persze a megfelelő körítéssel (lsd. bútorok, színek, anyagok) lehet ezt még jobban domborítani vagy épp' ellenkezőleg, modern dolgokkal valami jó éles kontrasztot képezni.

Gondban vagyok a mai helyszínnel, ami egy 12. századi toszkán kastély, a Castello di Vicarello.

 

Jó, eleve a helyszín olyan, hogy máris beindul az ember nyálelválasztása... lankák, dombok, olajfaligetek, rusztika... de az enteriőröket tekintve azok valahogy mintha cseppet komorra sikeredtek volna.

Nemistom. Szerinted?

 

Breaking news: ma megpróbálkozom életem első koviubi-készítésével!

Először Tomakonyha receptjével, de szívesen vennék más, érdekes koviubi-verziókat is.

kovaszos.uborka.jpg

Te hogyan készíted?

 

Zenemeg:

Caprica Burning by Chymera

vicarello02.jpg

vicarello03.jpg

vicarello04.jpg

vicarello05.jpg

vicarello06.jpg

vicarello07.jpg

vicarello08.jpg

vicarello09.jpg

vicarello010.jpg

vicarello011.jpg

vicarello012.jpg

vicarello013.jpg

vicarello014.jpg

vicarello015.jpg

vicarello016.jpg

vicarello017.jpg

vicarello018.jpg

vicarello019.jpg

vicarello020.jpg

vicarello021.jpg

vicarello022.jpg

vicarello023.jpg

vicarello024.jpg

vicarello025.jpg

vicarello026.jpg

vicarello027.jpg

vicarello028.jpg

 vicarello029.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz az ágy-asztal-tv blog Facebookos klubjához.
Ezt megteheted ide kattintva.

 

 

 

Címkék: férfiak nők közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr74600269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VKI · http://raknelkul.blog.hu 2012.06.20. 20:04:03

Én úgy készítem a koviubit, hogy a kenyér/zsömle/pita mindig grillezett rajta. Picit meg kell pirítani grill fölött, attól isteni íze lesz a koviubinak. A fűszerek meg mindig változóak, hogy mit rakok bele, általában borsot és zellerszárat.
A tied milyen lett?

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2012.06.20. 21:02:54

az én koviubim nagyon puritán, amin teljesen elmerengtem most, mert egyébként nagyon fűszerimádó vagyok.
nálam csak fokhagyma, kapor és fehér kenyér a kellék. és sóval felforralt vízzel öntöm le.
de hogy ebbe ennyi mindent lehet tenni?! koriander, zellerszár, mustármag. hogy mik vannak! :)

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2012.06.20. 21:04:04

ja, és az a trükköm a szúrós szőrös uborkára, hogy körömkefével megsikálom folyó víz alatt őket.

VKI · http://raknelkul.blog.hu 2012.06.22. 10:41:38

@ZboroKrisz: Ó, igen, mustármag is jó bele. Mindig másfélét kell készíteni, így egész nyáron változatos. Nem lehet megunni. És ha mégis, akkor levest kell belőle csinálni.

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2012.06.22. 11:22:28

@VKI: és levest hogyan? leturmixolod az egészet?
én a levét is mindig megiszom ilyen melegben :)

VKI · http://raknelkul.blog.hu 2012.06.22. 16:11:52

@ZboroKrisz: Aha, turmix egy kis joghurttal, kefírrel, oliva-, vagy tökmagolajjal. Mehet rá ízesített olaj is, mondjuk kapros, vagy a bátrabbaknak bazsalikomos. Én nem főzném, kár lenne a melegben még melegíteni,
de itt Jahni (Kistücsök) receptje: a nosalty blogról:
hozzávalók 4 főre
25 dkg kovászos uborka, a levével együtt
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor kapor
1,5 dl tejföl
2 ek olívaolaj
2-3 csipet cukor
tálaláshoz

20 dkg füstölt szalonna

elkészítés
A finomra vágott hagymákat evőkanálnyi olívaolajon megdinszteljük.
A kovászos uborkát és a levét, valamint az összes hozzávalót (beleértve a dinsztelt hagymát is) turmixba tesszük.
Összemixeljük.
A szalonnát felcsíkozzuk és zsírját kisütjük.
Jól lehűtve, szalonnával tálaljuk.
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása